UČENJE POPREČNE FLAUTE (Paket "POPREČNA FLAUTA - osnovni stupanj")

učenje poprečne flaute

Poprečna flauta je ugodan instrument, iz kojeg možemo uz pravilno sviranje izmamiti nevjerojatno čarobne zvukove. Poprečna flauta pripada grupi flauta, kojoj pripadaju i blokflauta, altflauta, "piccolo" i druge vrste flaute. Flauta je jedan od najstarijih instrumenata, neki primjerci su čak stariji od 100.000 godina.
 
Poprečna flauta je odlična  mogučnost za nastavljanje sviranja nakon blokflaute, a to znanje možemo nadgrađivati i sa sviranjem nekih drugih puhačih instrumenata.
 
Nakon završene posljednje lekcije imat ćete dobar osjećaj za ono što možete učiniti i kako se odlučiti za dalje (možda ste vi ili vaše dijete čak i "skriveni talent"). U svakom slučaju možete razvijati svoje vještine te dopunjavati svoje znanje i putem interneta.

Učenje poprečne flaute je odlična prilika za nadgrađivanje znanja onih, koji već sviraju blokflautu. Na internetu je mnogo pjesama zapisanih i u notnom obliku, koje ćete moći samostalno zasvirati, a moći ćete se priključiti i nekoj glazbenoj grupi.

samostalno ucenje flaute domaPaket "Poprečna flauta - osnovni stupanj" dizajniran je za početnike svih uzrasta, te i za one, koji već ponešto znaju o instrumentu, ali još nemaju pravi osjećaj za sviranje. Paket također može poslužiti i kao odličan dodatak klasičnoj muzičkoj školi (paket kao dodatni instruktor), pošto se bavi klasičnim elementima, ali i komercijalnom te narodnom glazbom, to dodatno motivira i učenike klasične glazbene škole. Paket podučava i glazbenu teoriju na svima jasan i razumljiv način.
 

Po nekim mišljenjima su prvi koraci kod sviranja poprečne flaute malo teži za potpunog početnika, jer je potrebno usvojiti tehniku pravilnog disanja i upuhavanja zraka u instrument.

Ta je tehnika vrlo slična kao kod "sviranja na flašu", tako da to možemo brzo naučiti. Rupe su postavljene slično kao kod blokflaute, tako da samo slijedimo logični raspored zatvaranja rupa i prve melodije su odsvirane.
 
Nakon završetka 70. lekcije, razumjet ćete osnove glazbene teorije i važne pojmove u glazbenom zapisu. Osim toga, samostalno ćete svirati mnoge druge lijepe i poznate pjesme.

Po notama ili po sluhu svirati ćete i jednostavnije pjesme, koje vam se sviđaju, iako se niste s njima bavili tijekom ovog obrazovanja. Iznad svega, obrazovanje će vam pružiti dobru osnovu, koja vam omogućava samostalno sviranje i daljnje napredovanje.
Kod sviranja flaute naučit ćete pravilni prstomet, disanje i upuhavanje zraka, te još puno drugih novih stvari.
 


 

 Glazbena škola u vašem domu
Titi d.o.o.
 M. Tita 46,
51415 Lovran
tel.: 092 347 86 46

E-mail:
info@glazbenaskola.hr
 

 : : : GLAZBENA ŠKOLA U VAŠEM DOMU : : : učenje sviranja flaute za početnike - na DVD-u : : : GLAZBENA ŠKOLA ZA SVE GENERACIJE! : : :