UČENJE VIOLINE (Paket "VIOLINA - osnovni stupanj")

violina za početnikeViolina je izvanredan instrument, za kojeg na početku trebamo nešto više vježbe i spretnosti ruku, jer se u jednom bitnom detalju razlikuje od ostalih instrumenta u glazbenoj školi na daljinu, a to je pogađanje intonacije. Ali kad osvojimo tehniku postavljanja prstiju – nema više prepreka za sviranje violine.

Uz malo znanja, lako ćete  impresionirati slušatelje, jer violina nije svakodnevni instrument u našem društvu, kao što je to na primjer gitara i to čini violinu još misterioznijom.

Pored pjesama u lekcijama svirati ćete i pjesme koje  vam se sviđaju. Nakon završenog obrazovanja vidjeti ćete kako dalje (možda ste vi ili vaše dijete čak i "skriveni talent"). U svakom slučaju možete razvijati svoje vještine, te dopunjavati svoje znanje i putem interneta ili svirati samo po sluhu.

Na internetu ima dosta tekstova, pjesama, kao i notnih zapisa, koje ćete znati odsvrati sami. Možete se uključiti i u neku glazbenu grupu.


samostojno ucenje violine domaPaket »Violina – osnovni stupanj«  dizajniran je za početnike svih uzrasta, kao i za one koji već ponešto znaju o glazbi, ali još nemaju pravi osjećaj za sviranje.

Paket također može poslužiti i kao odličan dodatak klasičnoj glazbenoj školi (paket kao dodatni instruktor), pošto se bavi usporedno klasičnim elementima i komercijalnom glazbom također sa osnovnim elementima glazbene teorije, a u paketu je također i dodatak za lakše sviranje.

Nakon završetka 70. lekcije, svirati ćete pjesme, kojima ste se vjerojatno do sada samo divili.

Violina je instrument, kojim možemo svirati klasičnu i narodnu glazbu, a neophodna je kod country glazbe. U lekcijama ima i ponešto komercijalne glazbe, pošto se na violini  može odsvirati i glazba, koju čujemo svaki dan.

Naučit ćete se i pravilno držati violinu, gudalo, pravilno postavljanje prstiju na vrat, pravilno potezanje gudalom po strunama, podmazivanje gudala, prijelaze na višu poziciju,…

PAŽNJA! Samostalno obrazovanje sviranja violine je nešto teže od ostalih instrumenta, zbog toga ovo obrazovanje upotrebljava posebni dodatak, koji smo razvili kod nas u glazbenoj školi na daljinu. Dodatak omogućava lakše razumijevanje osnovne logike stvaranja tonova na vratnom dijelu violine i prikazuje položaj prstiju kod sviranja.

 


 Glazbena škola u vašem domu
Titi d.o.o.
 M. Tita 46,
51415 Lovran
tel.: 092 347 86 46

E-mail:
info@glazbenaskola.hr
 

 : : : GLAZBENA ŠKOLA U VAŠEM DOMU : : : učenje sviranja violine za početnike - na DVD-u : : : GLAZBENA ŠKOLA ZA SVE GENERACIJE! : : :