<menu> BAS GITARA

SVIRANJE BAS KITARE

Bas gitara  je neophodan instrument u svakoj modernoj glazbenoj grupi. U kombinaciji sa drugim instrumentima daje svakoj  pjesmi konačni temelj, odnosno prepoznatljivost.

Često umjesto bas gitarom, sviramo bas liniju sintesajzerom, kontrabasom, tubom ili nekim drugim instrumentom, ipak postoje određena pravila sviranja bas dionica, koja su podjednaka za sve te instrumente.

bas gitara električna

U osnovi je sviranje bas gitare lako razumljivo i za početnike, ako su mu osnove sviranja pravilno prikazane uz podršku praktičnih primjera. Početno sviranje bas gitare (tehnički) nije previše teško, pa možemo naučiti svirati relativno brzo, ali ipak je važno, da već na početku naučimo pravilno slušati pjesme, jer je to osnova za sve daljnje aktivnosti.

Učenje bas gitare je odlična dopuna za sve koji već sviraju gitaru, jer se mnogo puta pojavi želja za prelazom između tih dvaju instrumenata.  Basgitarista ima relativno malo (dobrih učitelja bas gitare još manje), a potražnja za njima u različitim grupama je prilično velika. Tako možete sa sviranjem bas gitare ostvariti dodatnu mogućnost proboja na glazbene tribine.

djevojka svira bas gitaru

Paket “Bas gitara – osnovni stupanj”  dizajniran je za početnike, koji žele naučiti svirati bas gitaru.   Paket također može poslužiti i kao odličan dodatak klasičnoj glazbenoj školi (paket kao dodatni instruktor), pošto se bavi klasičnim elementima, ali i komercijalnom te narodnom glazbom, to dodatno motivira i učenike klasične glazbene škole.

Nakon završene posljednje lekcije imati ćete dobar osjećaj za ono što možete učiniti i kako se odlučiti za dalje napredovanje (možda ste vi ili vaše dijete čak i “skriveni talent”). U svakom slučaju možete razvijati svoje vještine te dopunjavati svoje znanje i putem interneta.

Bas gitara je specifičan instrument, jer u pojedinačnim skladbama ne sviramo melodiju, nego stvaramo (dopunjujemo) harmoniju. Pored klasičnog sviranja instrumenta naučit ćete i pravilni prstomet, različite tehnike sviranja, neke šablone i neke zahvate.

Pored pjesama, koje obuhvaća paket, znat ćete svirati (odnosno pratiti) po notama ili po sluhu i druge melodije, koje vam se sviđaju. Steći ćete i osnove “slušanja” glazbe u ulozi basgitariste, koja se malo razlikuje od običnog slušatelja.

I vi možete u vašem domu naučiti svirati bas gitaru pomoću video lekcija uz instruktora na daljinu!

become part of our

vision

Talk To Us & We’ll Talk To You!